Mark Kiers is een singer-songwriter die vooral schrijft over eigen ervaringen en put uit zijn levensloop. Zijn voorkeur gaat uit naar liedjes in het Engels, maar ook in het Drents laat hij zijn gevoel spreken.

“Wat is er mooier dan schrijven over wat je hebt meegemaakt, of dit nu leuk of vreselijk was, alle emoties worden vastgelegd in mijn liedjes”

Mark Kiers

Zijn voorkeur gaat uit naar de genres blues, country en Americana. Zijn voorbeelden zijn John Fogerty, Johnny Cash en Stevie Ray Vaughan. Daar haalt hij zijn inspiratie vandaan om zelf liedjes te schrijven.

“Als ik een liedje schrijf dan hoor ik meteen de compositie van gitaren, drums en zang in mijn hoofd, het is al een muziekstuk waar ik nog de woorden bij zoek”

Mark Kiers
Componeren

Naast eigen liedjes zingt Mark covers van bekende en minder bekende muzikanten van toen en nu. Hij wordt vaak de Cash-man genoemd omdat hij de liedjes van Cash zo natuurlijk vertolkt. Ook liedjes van the Steeldrivers, Willie Nelson en Elvis zitten in zijn repertoire.

Covers zoals ‘Jolene’ van Dolly Parton en ‘Take on me’ van A-ha maakt Mark zich helemaal eigen en maakt er zijn eigen versie van .