Hoe het begon…..

Mark Kiers is naast singer-songwriter gitarist. Als 15 jarige jongen heeft hij les gehad van Erwin Funke. Na 1,5 jaar is hij gestopt en heeft hij alle CD’s die hij had laten afspelen en probeerde hij ieder akkoord en ieder rifje na te spelen. Waardoor hij steeds beter gitaar leerde spelen.

“Ik speelde alles na, van AC/DC tot Genesis en van Kenny Rogers tot Creedence Clearwater Revival, zo heb ik mezelf telkens verbeterd”,

Mark Kiers
Mark Kiers met Get Easy

Begeleiden muzikanten

Mark Kiers met duo Sister Sister

De eerste band waar Mark in speelde was in de schoolband. Daarna volgde ┬┤Shadow creek ramblers┬┤, dit was een country-/rockband en ‘Get Easy’, een trio bestaande uit Leonie Oldenburger, Hannah Mae en Mark Kiers en diverse coverbands. Tegenwoordig begeleidt Mark Kiers als gitarist Annemiek Drenth en duo Sister Sister (bijvoorbeeld Adele “Make mee feel my love“).

Projecten

Ook doet Mark Kiers verschillende projecten zoals “Eat a peach”, een heel programma geweid aan Allman Brothers covers en ’25 cigarettes / rule of reason’, Stonerrock metal covers en eigen nummers tijdens optredens, festivals en clubs.

“Iemand begeleiden vergt een andere techniek dan jezelf begeleiden, beide heeft zo zijn charmes”

Mark Kiers

Gitaren

Op verschillende gitaren laat Mark zijn kunsten horen; zijn akoestische gitaar is een Eastman. De elektrische gitaar is een Gibson Les Paul en hij bespeelt een Gibson SG. Om de elektrische gitaren te kunnen voorzien van verschillende effecten bouwt Mark zelf zijn pedalen.

Boeken

Heeft uw band een gitarist nodig? Wil jij als zanger, zangeres je laten begeleiden door een gitarist? Bel voor de mogelijkheden met Sylvia